Kde si objednat semena kaktusů?

Přemýšlíte kde si objednat semena kaktusů? Ještě nikdy jste žádná nekupovali? Trochu vám usnadním hledání. Níže se dozvíte od koho tento rok objednávám já.

 

2014 výsev

 

Jak jistě víte, podzim je pro všechny kaktusáře časem odpočinku. Rostliny jsou již zazimované a spí.

Pro ty, kteří kaktusy vysévají, je to také čas objednávek. Každý rok prohlížím internet a knížky. Hledám inspiraci a chystám si seznamy se semeny rostlin pro obohacení sbírky.

 

Právě v této době totiž prodejci semen vydávají své katalogy s obří nabídkou. Dříve jsem znal jen pana Pavlíčka z Chrudimi (http://www.cact.cz/), od kterého objednávám již čtvrtým rokem. Solidní nabídka za rozumnou cenu. Můžete si objednat i pěstitelské potřeby, substráty, pinzety nebo květináče. S klíčivostí to ale u některých rodů není úplně nejlepší. Právě mé oblíbené mammillarie si vedly velice špatně. Pravděpodobně to bude stářím semen. U ostatních rodů byla klíčivost dobrá.

Minulý rok jsem objevil pana Dohnalíka z Brna (http://www.cactus-hobby.eu/). Jeho nabídka je z mého pohledu absolutně největší a i cenami bezkonkurenční. Loni semena tohoto katalogu perfektně klíčila. Nabízí i směsi druhů v porcích po 500 semenech. Z mnou objednávaných semen kupuji nejvíce právě tady.

Letos jsem přidal ještě třetího dodavatele: Klub Kaktusářů Hradec Králové (http://kaktusyhk.cz/index.php/katalog-2015). Mají také velice širokou nabídku. Ceny jsou oproti konkurenci o trochu vyšší. Nemám zkušenost s klíčivostí, tu posoudím až později. V nabídce jsou však k nalezení i raritní a hůře sehnatelné kousky. Pro mě jsou to zejména mammilarie.

 

semena

Jeden myslel na “Kde si objednat semena kaktusů?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *